У цьому відео розповідається як виготовити димову шашку власними руками в домашніх умовах маючи на руках: соду харчову, селітру калієву (продається в квіткових магазинах), цукор, ізоленту і коробку.Урок супроводжується докладними коментарями про те, що і як має відбуватися і як не допустити помилок при виготовленні шашки.
А є ще один метод Береш шарік ( для настільного тенісу ) або стару лінійку ламаєш на кусочки вставляєш у папір .. бажано такий як в середині у патчці зі сигарет ... скручуєш і підпалюєш. "Найкраще мала б продаватись скакалка марки "Хто не скаче, той москаль!!!"(Зелень)
Ось рецепт тої шашки що на відео: 60 грам калієвої селітри; 40 грам цукру; 1 чайна ложка соди; 3 столових ложок Хни; Змішуємо 60 грам селітри і 40 грам цукру,ставим суміш на слабкий вогонь і перемішуємо.Цукор почне набирати форму карамелі,перемішувати до того часу поки суміш не снабере форми пасти.Тепер додаємо до суміші 1 чайну ложку соди,і перемішати.Потім додати 3 столових ложки Хни і ретельно перемішати,Дальше потрібно зробити таку саму картону трубку як на відео і напхати туда суміш.Дільше потрібно засунути ручку в середину суміші,і оставити на 1 годину щоб суміш затвердла.Потім витягти ручку і засунути туди фітіль і прикрити ватою щоб шашка швидше загорілась.Замотати шашку ізолєнтую так щоб осталась тілька дирка там де фітіль.Все ставиш і підпалюєш
Я вже таке пробував але якось не сподобалось,мало диму.
Та я ж пожартував. Це взагалі димовушка дитинства. Та і мячики зараз не ті. "Найкраще мала б продаватись скакалка марки "Хто не скаче, той москаль!!!"(Зелень)
Я його сам зроблю ось рецепт найшов -А ещё можна в 1/16 л воды размешать минимум 1 чайную ложку селитры калийной или натриевой с горочкой и намочить в течении 5-6 секунд там любую прочную нитку, а потом высушить её.
Quote (Карпатівець)
калієво-фосфосна селітра канає, чи має бути суто калієва?
Я думаю має бути чисто калієва а то ефект може бути інший
Я його сам зроблю ось рецепт найшов -А ещё можна в 1/16 л воды размешать минимум 1 чайную ложку селитры калийной или натриевой с горочкой и намочить в течении 5-6 секунд там любую прочную нитку, а потом высушить её.
ясно))))
Я сьогодні хотів купити селітру, а на мене всі втикають і через 20 сек. відповідають "немає селітри"
Доречі в мене є ще така димова шашка,правда я незнаю на скільки вона сильна,але це ще стара шашка,її ставили на кейсах з грошима Скачать файл Шашка.jpg
Повідомлення відредагував Voltoman - Вівторок, 04.05.2010, 16:19